Igår (lördag) lagade vi nachos i ugnen med en "mexikansk ostblandning". Till det hade vi grönsallad med tomat, paprika och lök, hubbys guacamole, köpt mediumstark salsa och stekt nötfärs. Allt någorlunda samma som i Finland, förutom då igen avokadornas betydligt krämigare konsistens, och det faktum att nachosarna är gjorda av lila majs! Aningen exotiskt.
Blev nästan litet av en festmåltid med samma chilenska skumppa/mousserande vin Concha y Toro som vi drack första kvällen här i Panama. Riktigt gott och det kan inhandlas vid vår lokala Riba Smith till ett förmånligt pris. Ingen spritmonopol här inte.
Allas favoriter; den sneda bilden. Förlåt, kunde inte hålla mig. 😄
I varje fall blev det riiiiktigt gott! Med spiskummin och lite tomatsås samt några teskedar salsa i maletköttet smakade det nästan som om vi använt de färdiga tacokryddorna som går att köpa i påsar - som faktiskt också finns här i butiken. Eftersom vi hunnit experimentera lite med kryddningar av "mexikansk" mat redan under några års tid, så har vi kommit fram till att spiskummin är just den smaken som ger tacokrydda dess speciella smak. Onödigt att köpa dyra kryddblandningar när nån tesked spiskummin, lite tomatpuré och chilisås/chilipulver ger samma smak i köttet för en bråkdel av priset. Dessutom blir det inte så mycket konserveringsmedel om man använder riktiga kryddor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.