onsdag 1 november 2017

Nästan restmat: Penne med scampi-hummer-gräddsås

Igår gjorde vi av med resterna från söndagens hummermiddag (Hummer på två sätt); en liten kastrull med vitlökssmörssås (den som hummerstjärtarna simmade i). Det går också att se det som hummer på ett tredje sätt. Hummersåsen piffade jag upp med ett par nävor jätteräkor (klippta på hälften på längden), ca 1,5dl grädde och några kryddmått salt. Kokade alltså (glutenfri) pennepasta, till al dente och hällda bort vattnet. Den ännu ångande pastan blandade jag sedan ihop med den färdiga såsen. När pastan och såsen var ihoprörd slängde jag med två ordentliga nävor riven cheddarost och lät alltihopa koka upp ett varv. Så gott blev det att Tobias tog en andra portion, skrapade kastrullen tom och slickade av sleven. 😉 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.