Blir inget jättelångt inlägg idag, men en uppdatering av hur vi har det ska det nog bli. 😊
För tillfället har vi det riktigt bra (precis som tidigare), och förra fredagens besök till migrationsverket gick bra. Inga problem den här gången (förutom språkliga), alla dokument var som de borde vara och vi fick våra tillfälliga id-kort (eller vad de nu sen är för kort). Jag fick tillbaka mitt pass genast efter att vi var klara från migrationsverket, men Tobias väntar ännu på sitt (stämplingen lär ta 2-3 dagar), eftersom hans pass ska stämplas för att han ska kunna börja resa innan hela visumsprocessen är över. Det gäller alltså "multiple entry" dvs rätten att komma in i Panama vid flera tillfällen på samma visum. Med den här stämpeln i passet kan han (äntligen?) börja göra arbetsresor, vilket kommer att vara en ganska stor del av hans arbetsuppgifter. Så nu ser det ut som att visumprocessen rör sig i rätt riktning igen. 😊
Vi äter gott (fortfarande), och på söndagen gjorde jag lite mer sylt på papaya och passionsfrukt. Fungerade bra med sylt på kladdkakan (färdig mjöl-choklad-mix), och eftersom det blivit en hel del pannkakor på veckosluten tog de två syltburkarna jag lagade här tidigare slut för ett par veckor sedan. Oraffinerat socker (ca 2,5 dl), ett drygt kilogram papaya (en halv frukt vägde 1,39 kg!) körd i matberedaren, saften och fröna av 6 passionsfrukter och saften av en halv lime gav 3 fulla burkar sylt. Tror vi klarar oss en stund på det. 😉 Vill ni veta priset på papayan? $1.74 per kilogram, så en halv frukt kostade $2.75. En halv papayafrukt på nästan 1,4 kilogram. Glömde ta bild på den, men lär bli fler inköp av de lokala frukterna. Jepp, jag älskar de lokala livsmedlen!
Förutom syltkokande har det blivit mat av olika slag, lite friterade hönsklubbor och jätteräkor, patacones (plantain/kokbanan), gorgonzola-tilapia-gräddsås, tortillaplättar med maletköttsås (vi kan inte äta oss trötta på tortillaplättar verkar det som, men så kan man variera innehållet nästan oändligt) och såklart glutenfri pasta och ris i olika tappningar med kött/fisk/skaldjurssås. Så i matväg lider vi ingen större nöd heller. Testade annars att sätta med hackad mörk choklad i en sats pannkakssmet, och det fungerade riktigt bra det också! 😁
Balkongen är fortfarande bra att ha. Det mesta växer som tidigare riktigt bra, och förra veckan köpte vi två olika myntor från grönväxtavdelningen vid Riba Smith. Jag fick också äntligen ihoptejpat ett stöd för gullrankan på balkongen förra helgen efter lite om och men. Bataten verkade behöva lite hjälp med att hållas upprätt, så den fick ett par röda snören att klänga i. Det röda snöret är för övrigt det som finns inne i rören där man ska dra antennkabel/nätkabel - de kablarna är ju inte färdigt dragna här i byggnadsfasen, utan dras senare när de behövs. I helgen fick hubby (med lite hjälp av mig i en ända) draget nätkabeln till vardagsrummet från biblioteket och sovrummet, så ingen blå nätkabel som ligger på golvet i hallen nu längre. Underlättar städandet ganska mycket, kan jag berätta. 😊
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.