lördag 24 juni 2017

Midsommar 2017

Midsommar firas inte i Panama. Det är en helt vanlig dag här, och egentligen är det inte ens sommar nu utan vintern har ju just börjat. Fast de kallar det regnperiod. Sommaren är torrperioden. Inte riktigt som där hemma i Finland. I ett försök att återskapa lite finska vibrationer har vi köpt potatis (och glömde dillen fast det finns i Riba Smith) och kanadensisk sill packad i USA. Lite amerikansk majonnäs, danskt smör och lokal ceviche samt ett par tre olika konserver får agera tillbehör. Blir nog bra det här, potatisarna kokar snart. Till efterrätt har vi sparat ett par plattor Fazers popcornschoklad och köpt lokala jordgubbar samt en flaska chilensk skumppa. Tror vi överlevt den här midsommaren också. Var ju inte någon risk för frostskador i varje fall.

 
Bordet är dukat, och tallrikarna fyllda med läckerheter. Potatis med danskt smör, lokal citron-ceviche på någon vit fisk (hade samma konsistens som skomakarlax), majonnäs, sillen, rökta ostron, inlagd sardin och bläckfisk i kryddolja. Mums! En riktigt god midsommaraftonsmiddag med andra ord.


 
Och den passande avslutningen; mousserande vin, Fazers popcornschoklad och jordgubbar.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.