måndag 30 april 2018

Nötköttsrulle á la Hubby

Nötköttsrulle fylld med spenat, färska champinjoner, philadelphiaost, soltorkade tomater och valnötter låter väl ganska bra? Tobias lagade den här versionen i slutet av mars. Receptet är som så ofta lite ditåt, så ta det du har och gör det bästa av det om du vill testa en annan form av "rulltårta". Typ. Imorgon, 1:a maj, är det arbetets dag, så ledig dag för Tobias blir det även om vi inte verkar fira Valborgsmässoafton i år. 

Receptet

1 bit nötkött, ca 1 kg, uppskuret till en någorlunda jämntjock köttplatta
ca 400g färska campinjoner, skivade
några nävar färsk spenat, bladen inte stjälkarna
1 burk/förpackning Philadelphia-ost eller liknande färskost (150 - 200g)
några teskedar grovhackade valnötter
några teskedar soltorkade tomater, skurna i relativt grova bitar
salt, peppar

Stek upp champinjonerna med spenaten, sätt i spenaten och philadelphiaosten. Salta och peppra enligt smak. Smeta ut såsen över köttet (som är uppskuret så att det går att rulla ihop till en liten "rulltårta"), placera de soltorkade tomaterna ovanpå såsen och häll över lite hackade valnötter. Rulla ihop köttet och bind så det håller formen med hjälp av slaktargarn eller liknand. Se till att det är gjort av bomull eller liknande naturmaterial, och inte av plasthaltigt material, då det smälter i ugnen.



Bryna rullen snabbt i en stekpanna. Sätt i termometer för att kunna kolla innertempen. Placera formen i mitten eller nere i ugnen, och sätt värmen till ca 100 - 120 grader C. Stek i ugnen till önskad temperatur. Medium rare är väl kring 55 grader C, dvs ganska på gränsen till blodigt och precis så som vi vill ha det. 


Låt vila en bra stund (15-30 min typ) under lock eller aluminiumfolie innan du tar bort garnet och skär upp rullen. Vilan är till för att köttet ska behålla så mycket som möjligt av vätskan i sig och inte bli torrt. Servera med önskade tilltugg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.