söndag 19 augusti 2018

Hubby kommer hem idag!

Så var det då äntligen söndag, och idag kommer Tobias hem från Argentina! 18 nätter har han varit på arbetsresa den här knycken, och det kommer mer av sorten troligen redan i september. Sku ju vara alldeles för enkelt om allt sku lösa sig på en resa. Förhoppningsvis blir det lite kortare arbetsresa nästa gång, speciellt om det blir tillbaka till Argentina, och alla femton läkarundersökningar och arbetsvisumsprocessen tog ju en hel vecka bara det. Jag kan ju hoppas det blir en kortare resa i alla fall...

De senaste dagarna har blivit lite mindre effektiva än den första delen av gräsänkeperioden, och ett antal timmar har gått till att spela datorspel istället för allt möjligt annat. Är ju ganska typiskt att nu då Tobias kommer hem så ser köket ut som om det gått en tornado genom det, ställvis ser det nästan ut som snö... 😶 


Ute på balkongen är det nästan samma situation, men det beror mera på dagens storm än på mina aktivitetsval. Största orsaken till kaoset i köket beror nämligen på att jag testat baka med en ljus surdegsrot, gjord på vetemjöl dessutom, och av någon orsak så har jag nu vetemjöl i halva köket, och en massa bunkar som "flyter" omkring i väntan på att jag ska åtgärda diskberget. Inte är det lätt när man gör det svårt för sig.


Surdegsroten fick jag (som jag troligen nämnt tidigare) som torkad version under Finlandsresan, och jag lyckades alltså återuppliva den här i veckan. Ska göra ett separat inlägg om det bara jag kommer så långt att jag får semlorna/frallorna bakade. Nu står de ännu och pöser i rumstemperatur under linnehanddukar, så få se vad det blir av det hela. Har ju aldrig själv bakat med surdegsrot, men vet att smaken definitivt är värt det lilla extra arbetet med att mata surdegsroten och alla femton arbetsmoment som hör till bakandet. Eller i alla fall smaken av ett lyckat surdegsbröd är det. Hur mina bakverk blir är ju en helt annan sak... 😀 

 

Så här fint bubblade surdegsroten, men den har lite fel koncistens... 😕

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.