De två senaste arbetsresorna till Argentina har inneburit lite souvenirer, och nu har vi då en ny magnet på kylskåpet, 3 paket med yerba mate och två olika öronlösa men traditionella muggtyper. Muggen till vänster (glasmugg med metallring, tygöverdrag och metallsugrör) + paketet längst till vänster kom hem i samband den första arbetsresan till Argentina, liksom kylskåpsmagneten. Den högra muggen (kalebass med metallring, läderöverdrag och försilvrat sugrör) + de två andra paketen + halsduken av alpackaull nu den senaste arbetsresan. Dessutom kom Tobias hem med två burkar dulce de leche, vilket i princip är karamell. Sött, gott och tandtrollsvänligt. I Argentina äts det tydligen istället för sylt eller nutella, och hör till en normal frukost. Efter att ha ätit det under den senaste arbetsresan önskade Tobias att han istället sku få ägg, bacon och korv till frukost, så de två burkarna är oöppnade - ännu.
Medan jag följde med (det lite på 1½h försenade) flyget från Argentina till Panama på lördagen passade jag på att baka surdegsbröd med varierande framgång. Jag förberedde också maten, och igen blev det spagetti i gräddsås med skaldjur (eller egentligen bara bläckfisk i två olika former den här gången) på lördagskvällen efter att Tobias kommit sig hem från flygfältet. Han fick faktiskt göra önskemål, så det var vad han ville ha. På söndagen åt vi en ordentlig, saltig frukost, och det blev dessutom en mugg mate var på eftermiddagen. Eftersom man ska fylla på varmt vatten kan man dricka ganska länge ur muggen (det är där sugröret kommer in i bilden, då det har en sil i ena ändan). Annars bra, men smaken är ganska bitter, och man får en massa "teblad" i munnen, då sugröret bara silar bort de största bitarna av de krossade bladen. Mate är alltså ett koffeinhaltigt "te" som dricks i stora delar av Argentina, och på den första arbetsresan blev Tobias bjuden på det på arbetsplatsen. Det var däremot inte alls lika vanligt på det stället han var nu under arbetsresa nr 2, men är väl lite olika där också beroende på vilka delar av landet man tittar närmare på. Så bra tyckte han dock om det att han köpte både muggarna och mate-paketen från flygfältet i Buenos Aires.
Lördagens bröd: ostsemlor/frallor, grytlimpa och ett inte så väljäst vitt formbröd.
Alla tre blev helt ok ändå, och smaken blev bättre än förra gången. Jag hade alltså två olika surdegsrötter och därför två väldigt olika degar; en med grovmalt fullkornsmjöl och en med finare vitt mjöl. Över halva delen av den ljusare degen fick dessutom stå i kylen över natten för att bli till pizzabotten på söndagen, så lite variation blir det ju nog. Sakta och osäkert går det framåt med bakandet, och alltid lär jag mig något, även då det inte går så bra. Mest synd är det kanske om Tobias, som måste äta upp 90% av det jag bakar då han är hemma. Har i alla fall inte gått så långt att jag bakar medan han är borta och fryser in bröden, så vi ska vara glada för det lilla. 😉
Igår dvs på måndagen var det fint väder på dagen, så då passade jag på att plantera om några små limeplantor, och min vana trogen blev det lite ommöblering i samma väva. Balkongen känns lite mindre full nu när jag flyttade den ena ananassen och avokadon så nära väggen till höger som det gick utan att mosa dem. Däremot finns det en hel del plantor som borde planteras om, framför allt i de små krukorna mitt på balkongen, men myllan är ju såklart slut. Igen. Blir att fara till butiken och shoppa mera mylla, men så behöver vi ju till butiken i alla fall ännu den här veckan. På söndag åker nämligen Tobias tillbaka till Argentina på arbetsresa nr 3 sedan vi kom tillbaka till Panama i mitten av juli. Blir inte mycket mer än en vecka som han hinner vara hemma den här gången innan det bär av igen, och den här gången kan det bli för nästan 3 veckor. Tur har vi i alla fall lite gemensam tid insatt i kalendern efter att han kommit hem igen, men vad det är skriver jag mera om då det närmar sig. Nu ska vi koncentrera oss på den här veckan, och ta en dag i taget. Arbetsresa nr 3 kommer nog tillräckligt fort emot i alla fall.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.