Receptsamlingen är nu omgjord (p.g.a. datortrubbel) och här är nu alltså äntligen det mer detaljerade inlägget om vår receptsamling! Tyvärr är en del av fotografierna på sidorna lite suddiga, men det beror på att jag inte hade tillräckligt bra ljus då jag tog bilderna och så hade jag väl lite väl bråttom att ta bilderna, så jag använde telefonkameran. Själva receptsamlingen är betydligt skarpare än vad de suddiga bilderna ger sken av. Förutom recept innehåller receptsamlingen en kort introduktion till vår syn på matlagning och lite allmän info om det panamanska och centralamerikanska köket. Bilderna i samlingen är alla våra egna, även om en del bilder är av restaurangmat och inte rätter vi själva gjort. God mat var det i alla fall!
Datortrubbel var det tal om. När vi kom hem från Finlandsresan fick min dator en ny SSD-skiva, och efter det gick den ursprungliga receptsamlingen inte längre att öppna på grund av något form av skrivskydd. Nu är datorn betydligt snabbare och allting fungerar bättre, så det var nog ett bra val av Tobias att byta ut den gamla (som inte var en SSD-skiva, utan nåt annat som jag inte riktigt har koll på) mot en bättre. Trots att den ursprungliga receptsamlingen finns kvar vägrar den alltså att öppna sig i det rätta programmet, och därför fick jag ta den utprintade receptsamlingen i handen och göra en helt ny. Tur nog var det inte så svårt, och den nya versionen var klar redan i augusti. Efter det började det hända saker här, och först i slutet av november fick jag beställt några till, vilket ju blev ganska passligt till jul, egentligen.
Här nedan är nu receptsamlingen, som har totalt 36 sidor, så som de ser ut i den ursprungliga versionen. I den uppdaterade versionen har jag korrigerat de sista envisa stavfelen och satt in ett par saknade punkter. Det blev även lite omskrivningar, men recepten och bilderna är till 99,9% de samma. De 7 första sidorna innehåller främst tankar kring vårt sätt att se på mat och matlagning samt en kort bakgrund till det panamanska och centralamerikanska köket.
Synen på det panamanska och de centramerikanska köken är vår, ingen annans, och därför subjektiv. Andra personer har helt säkert lite andra åsikter om maten och matkulturen här.
Recepten är indelade i kategorier för enkelhetens skull.
Lite drycker och drinkar rymdes också med.
En sådan receptsamling blev det av det hela.
Inte helt fy skam för att vara första egna "boken", om jag själv får säga.
Formatet är A5, liggande/landskap, bundet i en ringpärm med hårda, genomskinliga "plastsidor" som pärm. Själva pappret är relativt stabilt och verkar vara milt vattentåligt. Bra om man hör till dem som gärna har kokböckerna med i köket då man kockar, och råkar ta i dem med våta händer, vilket jag alltid gör. Som jag skrev tidigare så är vi helt nöjda med receptsamlingen, och det finns en stor risk att det blir en till samling i framtiden. Även om vi kanske inte använder alla recepten, så är det trevligt att ha något konkret att bläddra i för att få inspiration och fram för allt för att väcka gamla matminnen till liv. 😉
PS. Vi får ingen ersättning eller rabatter för att göra reklam för ifolors tjänster eller produkter, så valet av företag att göra och beställa receptsamlingen via ifolor var enbart baserat på våra egna preferenser. Enkelt och snabbt, och relativt förmånligt dessutom. Det fungerar dessutom bra att beställa och ange annan leveransadress, vilket passade oss perfekt i och med att vi är här långt borta från dem vi ville ge receptsamlingen till. DS.
PPS. Vill man beställa en egen version har jag en länk (som endast fungerar via e-post, försökte sätta med den här i bloggen men den vägrade fungera), så ta isåfall kontakt med någondera av oss eller till e-postadressen för bloggen (borde finnas en ruta för det här någonstans på bloggen), så skickar vi den vidare till dig. Priset beror på ifolors priser, och vi får inget för eventuella beställningar. Länken som isåfall kommer per e-post är i kraft till 20 december 2018. DDS.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.