HÀr blir det rester frÄn igÄr (höna) och en bit fÀrsk, smörstekt, hemodlad ananas till efterrÀtt senare ikvÀll. Ingen skumppa eller annat ValborgsmÀssofirande över lag hÀr, men ryktet gÄr att ley seca dvs alkoholförbudet ska hÀvas frÄn och med imorgon, 1. maj. Inte för att det berör oss allt för mycket, men kanske det blir lite mindre marrande och knorrande pÄ de sociala medierna bland de hÀr i landet som haft svÄrt att acceptera myndigheternas beslut. (LÀs med valfri usa-dialekt: "IT'S MY FREEDOM!!!!" typ.) SÄ ja, man har fÄtt söka lite extra för att hitta relevant information om situationen hÀr i Panama dÄ man kollar i de grupper vi har hÀr pÄ de sociala plattformerna, eftersom nÀrmare 80% av inlÀggen handlar om hur de panamesiska myndigheterna inte alls gör saker och ting lika bra som dÀr hemma i USA, dÀr myndigheterna och framför allt presidenten inte alls tummar pÄ de mÀnskliga rÀttigheterna. Kanske det inte kommer som en överraskning av största delen av de som "skrikit" högst Àr samma som samtidigt ropar att hela coronakrisen Àr ett skÄdesspel organiserat av bland annat WHO, Bill Gates och att det inte Àr vÀrre att fÄ Covid-19 Àn att fÄ en vanlig influensa... Men det var ju inte det jag sku skriva om idag... -.-
Omstart!
Glad ValborgsmÀssoafton och 1:a maj! Hoppas att alla firar med förstÄnd och i mindre grupper, men att det varit och Àr gemensam glÀdje och hopp inför vÄren och den kommande sommaren som Àr de viktiga budskapen! HÀr firar vi alltsÄ lika lite som vanligt trots att det Àr allmÀnt ledig dag imorgon och det blir ett 3-dagars veckoslut för Tobias. Inga serpentiner, ballonger, struvor eller munkar (om jag inte lyckas baka nÄgra nu pÄ eftermiddagen), inget mjöd, ingen skumppa/champagne... TrÄkigt kanske i andras tycke, men precis sÄ som vi vill ha det just nu. IgÄr lagade vi (mest Tobias) hönabröst i ugnen, fyllda med Monterey Jack-ost och spansk salami/chorizo (sÄdan dÀr helköttskorv som fÄtt torka och mogna i flera mÄnader), doppade i Àggblandning och sedan panerade med en blandning av malda chicharrónes (flÀskesvÀr/puffat grisfett), mandelmjöl, tapiokastÀrkelse och lite salt.
Den vanliga mÄttstocken dvs snusburken pÄ plats. Det största broilerbröstet vÀgde 633g.
Efter en dryg timme i ugnen pĂ„ 150 grader var de fĂ€rdiga. Vi tror att vi kanske rĂ„kat köpa hormonhöna (de bestĂ€lldes ju via en nĂ€tbutik utan nĂ€rmare info om varifrĂ„n köttet hĂ€rstammade), för vi har ingendera sett sĂ„ hĂ€r enorma broilerbröst tidigare. Antingen det eller sĂ„ Ă€r det nĂ„gon hönsras som vi inte hört talas om ens... Smaken Ă€r definitivt höna, inte kalkon, Ă€ven om storleken defintivt Ă€r nĂ€rmare kalkon Ă€r höna. Eller kanske dinosaurie... GĂ„rdagens broiler rĂ€cker alltsĂ„ mer Ă€n vĂ€l till för middag ikvĂ€ll (och ett par bröst hamnar nog i frysen!). Dessutom köpte Tobias lite glass i tisdags dĂ„ han igen var pĂ„ sitt "vanliga" butiksbesök (ett besök pĂ„ tvĂ„ veckor), dĂ„ den första av ananassarna nu Ă€r helt gul och redo att Ă€tas! Man kan inte ha fĂ€rsk ananas utan glass och vispgrĂ€dde. đđ
Den hĂ€r frukten Ă€r betydligt mindre (vĂ€ger 1360g med krona och allt) Ă€n de tvĂ„ vi fick förra vintern/vĂ„ren/sommaren (ca 3kg och 2,1kg vĂ€gde de - mĂ„ste kolla upp det), men den hĂ€r har ju delat pĂ„ energin med den andra frukten och pĂ„ en och samma planta som redan gett en frukt - och förhoppningsvis fortsĂ€tter den andra frukten att vĂ€xa till sig nu dĂ„ den Ă€r ensam kvar. Oberoende sĂ„ ska det bli gott! För första gĂ„ngen har vi dessutom en frukt som blivit gul redan pĂ„ plantan, och det torde tyda pĂ„ att den Ă€r sötare Ă€n vanligt. Inte för att det sku behövas, sĂ„ söta som de tidigare varit. Den har nu varit inne sedan tisdag kvĂ€ll (jag var visst och petade lite extra pĂ„ den efter mörknets inbrott, för den lossnade efter inte allt för mycket övertalning). Hups. Doften Ă€r definitiv mogen ananas, och frukten Ă€r den vackraste vi sett; en sĂ„ hĂ€r jĂ€mnt granngul ananasfrukt har vi aldrig sett pĂ„ riktigt! Kommer nog uppdatering om hur den smakar i nĂ„got skede... đđ
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.